Wat kan je allemaal uitproberen?

Er zijn verschillende trajecten waaraan kan deelgenomen worden. In de mate van het mogelijke, kan u steeds zelf traject bepalen, maar zorg ervoor dat u zich heeft ingeschreven om een vlotte werking te kunnen garanderen. De beschikbare trajecten op de dag zelf zijn ook ietwat afhankelijk van de aanwezige coaches. We geven echter altijd Scratch.

In Coderdojo Eeklo werken we rond volgende thema’s

 

-       Scratch : een visuele programmeertaal (puzzelstukje) die het toelaten om heel snel een spelletje of een filmpje, volledig grafisch, in elkaar te steken. Dit is voornamelijk een instap in logica en programmeerbegrippen en passen we toe met de allerjongsten, de resultaten zijn vaak mond-openbrekend verbazingweekend creatief !

 

-       Hardware: spelen en programmeren met Lego Mindstorm, Arduino, Raspberry Pi, Kinect of soortgelijke leuke toys die toelaten om iets meer ‘tastbaars’ te gaan doen met de computer.

 

-       HTML : kids leren websites maken, HTML5, basic javascript en CSS classes

zie ook https://cdjeeklo.gitlab.io/html/

 

-       Unity : een full scale game engine die werkt met C# scripting en waar je bij wijze van spreken volledige 3D shooters, racing games of andere spelletjes in kan maken.

o    http://unity3d.com/