2017-2018

30 juni 2018: Scratch offline

Met de vakantie in zicht en het goede weer buiten gaan we allemaal naar buiten en spelen daar samen het scratch offline spel. In dit spel gaan we in groep een van sprite (een deelnemer van de groep) besturen en op die manier de sprite een andere groep sneller af te zijn in het afwerken van een opdracht.

28 april - 25 mei 2018: Platformspelletje

We hebben nog een paar dojo's voor de vakantie, dus lijkt het een goed idee om met een platformspelletje te starten. Dat lijkt leuk in een of meerdere dojo's aan te werken en is ook heel leerrijk. Je kan het uiteraard heel creatief uitwerken en daar proberen we je zeker bij te helpen. Een voorbeeldproject met een heleboel achtergronden vind je in scratch online Leeg project met een boel achtergronden.

We tonen en delen ook zeker nog onze ervaringen van Coolest projects. Je kan het ook live volgen via het youtube kanaal of de link Youtube kanaal CoderDojo.

24 maart 2018: All CDJ games in a cool project!!!

We hebben het er al eerder over gehad. Coolest projects is een leuke beurs waarop er veel creatieve projecten getoond worden. Francis heeft zich ingeschreven en ons project wordt een website gemaakt met Neal en Xavier. Daarin komen verschillende scratch projectjes, een voorbeeld vind je op Coolest projects van CDJEeklo. Als jullie leuke ideeën helpen of leuke projecten die we daar ook op kunnen delen, laat het zeker weten.

We tonen ook een leuke opdracht in de kijker waarin we sterretjes gaan vangen. Een voorbeeld vind je tussen de projecten van cdjeeklo; Giga vangt sterren

24 februari 2018: Happy birthday to us!

CoderDojo Belgium is celebrating its 5th birthday! 3 cheers for everyone!

hip hip

2hurray!!!

Wie doet mee aan de

A-super-duper-happy-birthday-CoderDojo-win-free-pizza-for-all-competition!

Plaats je project op twitter en vermeld @coderDojoBE en de hashtag #CDB5. Deel je project, verzamel likes en vertel het iedereen, ook je grootmoeder!!

Post your project on Twitter mentioning @CoderDojoBe and using the hashtag #CDB5. Share your project with the world, collect likes and tell your grandma!

27 januari 2018: Galaga

Coolest projects - 22/04/2018 - Technopolis Mechelen -komt eraan, dus iedereen die ideeën heeft voor een eigen projectje: Go4it! Een leuk idee voor coolest projects, maar ook voor deze en volgende Dojo is het Galaga project. Enorm veel ideeën om er een groot project van te maken.

30 December 2017: Nieuwjaarswensen maken en versturen

Het zou leuk zijn nieuwjaarswensen met een scratch projectje door te sturen naar vrienden. We zouden deze in een webpagina embedden zodat je deze kan doorsturen en zou direct de nieuwjaarswensen afspelen. bvb. Nieuwjaar 2018

Je kan deze door het project-id aan te passen in een html-bestand opnemen en van daaruit afspelen. Hier vind je een voorbeeld bestand : html-bestand

2 December 2017: Sinterklaas heeft een zware taak

De opdracht in de kijker deze week is in het thema van sinterklaas. We leren sinterklaas autorijden, vliegen, cadeautjes gooien over bewegende huisjes.

In het voorbeeld project bewegen de huizen en dat wordt al even puzzelen, ;-). Eerst leuke sprites zoeken, ... En dan leert hij pakjes of clonen van pakjes gooien.

Zie Sinterklaas deelt pakjes uit

November 2017: Sprites, Afbeeldingen en Geluiden in Scratch

In scratch kan je zelf je sprites en achtergronden ontwerpen. Je kan uiterlijken tekenen, downloaden en importeren. Maar je kan ook zelf geluiden maken, opnemen of geluiden importeren. Je kan hiermee aan de slag, maar we tonen ook een spelletje dat we gemaakt hebben voor Yahtzee. Je kan misschien ook zelf een idee van een gezelschapspel uitwerken in een scratch project of zelf een quiz uitwerken.

Oktober 2017: Breakdance battle

Via deze link https://scratch.mit.edu/projects/176145812/ kom je op een leuk idee dat we voor deze dojo in gedachten hebben. Je kan eenvoudig starten en move per move nabootsen, maar je kan het spelletje dan ook verder uitbreiden en een reeks moves in een keer laten nabootsen.

Je kan hier ook een score bijhouden en meerdere levels of figuren gebruiken om te breakdancen.

September 2017: SlitherIO

Een leuke uitdaging is slitherIO. We proberen het na te bouwen, maar het kan ook een beetje anders.