2023-2024

27/04/2024

Kijken jullie ook zo uit naar de lente???

Ik zag deze leuke animatie op scratch en Spring  en kwam 

op het idee om zelf een bloemenweide tekenen 


Ga zeker eens kijken en probeer het zelf ook eens

30/03/2024

Een leuke uitdaging om te meten hoe snel je was en om te zien hoever het ISS is in die tijd vind je hier. https://scratch.mit.edu/projects/991979582/

Hoe snel ben jij? Versla jij de toptijd!


De uitdaging van vorige dojo's kunnen je ook ideeën geven. Veel plezier!!!

30/03/2024

Probeer de overkant te bereiken!

Hier kan je ook nog uitbreidingen; toptijd, spelletje opnieuw spelen, ....

Check out: scratch.mit.edu/projects/992162435/ 


Veel plezier!

10/02/2024

Een leuke uitdaging waar we ook een aantal voorbeelden voor hebben in scratch (cdjeeklo) is het besturen van een sprite auto op een weg. Of een sprite bewegen binnen een doolhof. 

Dit kan je doen door de auto te laten bewegen, maar ook door de achtergrond of het doolhof te laten bewegen. Zie hier hoe  je een wagen kan besturen Wagen op een parcours (een lege versie vind je in hierf leer rijden met de projecten in deze studio.

Zoek of teken een aantal leuke sprites, een achtergrond en Get rolling!!!


13/01/2024

Hoe kan je een bal laten stuiteren? Dat is een leuke uitdaging, met de stappen in dit project leer je hoe je dit kan doen.

StuiterendeBal 25/11/2023:

Een aantal van jullie is nog bezig met iets en kan daar gerust aan verder werken. Of heb je een idee om iets te doen, probeer het en roep iemand als je hulp nodig hebt.

Zoek je iets om te doen, dan zouden we misschien een suika spel kunnen maken. Dat is wel niet zo eenvoudig, je moet de ballen leren vallen, leren rollen, leren versmelten. Dat is wel wat werk. Wil je het proberen, er zijn voorbeelden te vinden op scratch.

Wij zijn al gestart met een eenvoudige versie met daarin veelhoeken (3, 4, 5, 6) die al kunnen vallen. Dat is al een goed begin. zie bvb suika@Eeklo 

Wil je liever iets eenvoudiger maken dat ook wel heel leuk is, dan is dit misschien een idee. Het is binnenkort Sinterklaas en toen ik naar school ging, gooide zwarte piet uit de ramen snoepjes die we verzamelden en konden oppeuzelen. Hier heb ik al een aantal sprites klaargemaakt waarmee je dat kan maken, SintOpSchool


21/10/2023:

Een aantal van jullie is nog bezig met iets en kan daar gerust aan verder werken. Zoek je iets om te doen, dan kan je iets griezeligs maken, lekker griezelen, zie 

Om ideeën op te doen: Haunted forest 

Om mee te starten: Leeg project met leuke sprites 


30/09/2023:

De eerste dojo van het jaar. Voor Scratch kan je misschien jouw versie maken van het project dat met de uitnodiging werd doorgestuurd; kijk eens wat we doen of een project uit de studio voor gevorderden.

Voor deze die starten de leuke uitdaging Pak me Dan:

bvb.

Artem, Pak me dan 3 levels, Pak de muis, Pak de taco

een leeg project: https://scratch.mit.edu/projects/384887914