Een coach getuigt

Wat betekent het voor mij persoonlijk ?

Persoonlijk vind ik het de max dat ik nu al een jaar een aantal kinderen in java begeleid, en dat die zo langzaam meer zelf heel creatieve concepten kunnen uitwerken. Zoals boven vermeld, nu ze wat syntax kennen, doen we de overstap naar Unity en gaan we in pair programming eens een paar serieuze games proberen neerzetten.

Je leert zelf ook heel wat bij (het zijn nu niet de moeilijkste talen), al is het maar omdat je eens door een 8 jarige er op gewezen wordt dat je de requirements niet goed begrepen hebt, en dat een workaround niet telt J

Wij zijn altijd op zoek naar coaches, we zijn met een 8 tal, maar met 35 kinderen die gecoached moeten worden is een aantal extra coaches niet echt overbodig. Je moet niet echt zware dev skills hebben, we hebben zelfs ouders die nu al meedoen af en toe en bijleren.

Hierbij een foto van mijn Greenfoot kids die Space Invaders in java aan het bouwen zijn J

Wat bieden we aan?

Een gezellige chaos, verrassende inzichten en pikante vragen van onze jongste ninja’s, een leer- en doe omgeving waarin fouten toegelaten zijn en afkijken worden aangemoedigd (vergelijk dat maar eens met een school!), een netwerk van gelijkgestemde nerds, prutsers, makers, coders, hackers en andere speelvogels. Back-to-basics programmeren voor wie zich teveel heeft blindgestaard op ERP flows of enterprise-level-architecture.

Een CoderDojo gebeurt in principe éénmaal per maand, van 9u30 tot 13u, in de Kring in Eeklo.

Het initiatief is gestart en wordt nog steeds gerund door Marijke Van De Steene, bijgestaan door een team coaches. Allemaal vrijwilligers, hoewel het eerder een hobby is J

Meer info vindt je ook op : http://www.coderdojobelgium.be/nl of op onze (slecht onderhouden) facebook pagina https://www.facebook.com/groups/635078973250800/ .

(Uit oproep van Reinhart aan zijn collega's)