2018-2019

2018-2019

Bij de start van het nieuwe jaar willen we kort toelichten welke onderwerpen we in CoderDojo Eeklo aanbieden. Bij ieder onderwerp gaan we eens kijken naar wat de mogelijkheden zijn, wat je er moet van verwachten en wat je moet kunnen om erin te starten en wat je eventueel nodig hebt.

24 november 2018: micro:bit
We gaan de kinderen die al meerdere keren in scratch gewerkt hebben laten kennismaken met micro:bit. Een groepje gaat met de micro:bit ook knutselen en een ideaal huisdier proberen maken. Een andere groep probeert een stappenteller, blad/steen/schaar te maken en een 4e groep zal met lego Wedo werken.

27 oktober 2018: leer scratch website
Op deze website vind je een stapsgewijze aanpak voor het werken met scratch. Veel van jullie kunnen dit allicht al snel afwerken, maar misschien toch eens leuk om te proberen hoe dat lukt. Je kan altijd iets bijleren.
Er wordt ook verwezen naar https://blockly-games.appspot.com/maze?lang=nl. Maar dat is al zeker voor beginners, ;-).

22 september 2018: Vallende appels vangen
We gaan beginnen met een niet al te moeilijk spelletje waar er appels of ander snoepgoed uit de lucht valt met een verschillende snelheid en vanop verschillende plaatsen. Het is de bedoeling een sprite te besturen die de appels moet vangen en hier een puntentelling van bij te houden.
Comments